Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?

 Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on asiakkaan voimavaroihin ja vahvuuksiin keskittyvää luottamuksellista psykososiaalista keskusteluapua. Työskentelyn keskiössä on asiakkaan toivoma teema tai tietty rajattu ongelma-alue. Tapaamisille asetetaan tavoitteet ja asiakasta tuetaan kulkemaan kohti omia tavoitteitaan. Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa, eikä Valviran valvomaa terveydenhuoltoa.

Kenelle lyhytterapia sopii?

Lyhytterapia on matalan  kynnyksen keskustelumahdollisuus. Se sopii avuksi elämän erilaisissa siirtymävaiheissa, kriiseissä, lievissä mielenterveyden haasteissa tai esimerkiksi itsetuntemuksen kasvattamisessa. Tavallisia lyhytterapiassa käsiteltäviä asioita ovat perheen ja parisuhteen ongelmat, työn tai opiskelun paineet, uupuminen, pelkotilat, ahdistuneisuus, yksinäisyys, suru ja itsetunto-ongelmat.  Lyhytterapia sopii parhaiten ongelmien alkuvaiheessa, kun tilanne ei ole vielä kroonistunut.  Ensimmäisessä terapiatapaamisessa käydään läpi asiakkaan lähtötilanne ja lyhytterapian soveltuvuus. Lyhytterapia ei ole ensisijainen hoitomuoto vaikeissa mielenterveyden häiriöissä.

Kuinka kauan lyhytterapia kestää?

Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista. Tapaamisia on 1-25 kertaa. Asiakas itse määrittelee lyhytterapian keston.  Joskus yksikin tapaaminen riittää.  Usein kuitenkin tarvitaan muutamia tapaamiskertoja, esim. 6-10 kertaa. Tapaamiset kestävät 45-60 minuuttia ja  yleensä tavataan 1-3 viikon välein asiakkaan tarpeen mukaan.

Miten voisin palvella sinua?

Tarjoan lyhytterapiaa toimitilassani Sastamalan Mouhijärvellä ja etänä.  Toimitilani sijaitsee maalaismaisemassa hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampere-Pori-tien läheisyydessä (Tampere 40 km, Sastamala 25 km, Hämeenkyrö  20 km, Nokia 22 km). Etätapaamiset ovat myös hyvä vaihtoehto. Tarvitset sitä varten tietokoneen tai kännykän ja rauhallisen oman tilan. Lyhytterapia onnistuu siis myös kotisohvalta käsin!


VARAA AIKA!